Готовы ли вы смириться или вместе — сила?

Наш девиз “Вместе — сила!”. Когда мы повторяем его, мы вспоминаем о тех людях, чья жизнь круто изменилась в 2014м году; о тех небезразличных людях, которые став волонтерами забыли о себе и стали помогать другим; тех добрых сердцах по всей стране, которые помогали своим согражданам продуктами, временным жильем, поиском работы и просто своим гостеприимством…

2016 год был очень сложным для нас всех: списки СБУ, требования о штампах, дискриминационное Постановление 365, лишение социальной поддержки и экономия на наших гражданах, которые остались “там”… Буквально недавно мы узнали, что списки СБУ составлены снова….

В жизни каждого из нас есть два пути: смириться с тем, что мы имеем сегодня, либо взять на себя ответственность за изменение нашей жизни к лучшему. Ведь с нами делают ровно то, что мы позволяем делать. Все это возможно лишь потому, что мы молчим, ждем, когда за нас изменения в нашей же жизни будет делать кто-то другой либо опускаем руки и соглашаемся на такое положение вещей. Мы предлагаем Вам не мириться с той несправедливостью, которая есть сейчас и в взять ответственность на себя — выразить высшему руководству страны требования об отмене практики списков СБУ, отмены Постановления 365, внедрения механизма пенсий для наших сограждан на неподконтрольной территории.

Мы уверены, что данное обращение могут поддержать не только переселенцы, но и наши друзья, родственники, соседи. Мы призываем также активистов на местах присоединяться и собирать данное либо подобные обращения в своих громадах.

Давайте вместе возродим девиз тех, кто хочет жить в правовой стране и готов за эту страну бороться!  Ведь вместе — сила!  

Скачать обращение можно по ссылке

Отправить обращения нужно по следующим адресам:

  1. Поштова адреса Адміністрації Президента України:

вул. Банкова, 11, м. Київ, 01220

2. Поштова адреса Кабінету Міністрів України:

01008, м. Київ, вул. Грушевського,12/2, Кабінет Міністрів України.

Президенту України

Порошенку П.О.

Прем’єр-міністру України

Гройсману В.Б.

Шановний Петро Олексійовичу!

У 2016му на засіданні високого рівня Генасамблеї ООН на тему біженців та мігрантів Ви казали, що захист та підтримка внутрішньо переміщених осіб — це Ваш моральний та політичний обов’язок. Але Ви казали це не своїм співгромадянам, а своїм міжнародним партнерам.

Шановний Володимиру Борисовичу!

У 2016му році Уряд серед своїх досягнень зазначав про удосконалення системи здійснення соціальних виплат переселенцям. Але по факту ці “удосконалення” зробили все, щоб створити своєрідне тавро переселенця, від якого люди не можуть позбавитися до цих пір. Були складені списки СБУ, якими безпідставно оголосили півмільйона громадян шахраями, та через які десятки тисяч переселенців були позбавлені своїх соціальних виплат, пройшли через знущання при поновленні свого статусу і жодного посадовця не було покарано за такі неправомірні дії. Декілька  тижнів тому ці списки знову були складені. Влітку 2016го була прийнята Постанова 365, якою переселенців практично виділяють поміж інших громадян-отримувачів соціальної допомоги, створивши додаткові дискримінаційні механізми контролю, які на практиці просто не працюють через непомірне навантаження на самих соціальних працівників. А причина всіх цих додаткових контролів одна — неможливість нашими співвітчизниками, які проживають на непідконтрольної території, отримувати свою законну пенсію інакше, як зареєструвавшись як переселенці. Будь-які додаткові механізми контролю не працюватимуть, якщо не буде вирішена ця головна причина.

Протягом 2016 року Ви закривали очі на цю ситуацію, але ми не можемо дозволити, щоб це повторилося у 2017му. Вступаючи на свої посади, Ви присягали на вірність народові України, суворо дотримувати Конституції та законів України та обстоювати права і свободи громадян. Доведіть це на ділі! Я, як громадянин України, вимагаю:

—        Припинити практику призупинення дії довідок та соціальних виплат внутрішньо переміщених осіб на підставі «списків СБУ»;

—        Скасувати Постанову 365 як таку, що дискримінує внутрішньо переміщених осіб створює напомірні навантаження на соціальних працівників;

—  Запровадити механізм виплати пенсій громадянам, які проживають на непідконтрольній території, який би дозволив їм отримувати свою зароблену протягом життя пенсію, без довідки переселенця, періодично виїжджаючи для цього на підконтрольну території.

Прошу надати офіційну відповідь про результати роботи щодо зазначених в цьому листі вимог у передбачений законодавством строк на адресу:

Дата

Ім`я та прізвище

Підпис